Tempó-Loki Kft. +36 42 501-070 +36 30 9552-385 4400 Nyíregyháza, Család u. 69.
 
Tempó-Loki Kft.
Facebook
4400 Nyíregyháza, Család u. 69.
 
Main

Teljes körű tűz-, munkavédelem

A Tempó-Loki Kft. jogutódlással 1967-től foglalkozik tűzoltó készülék ellenőrzéssel, javítással, forgalmazással. Ezzel párhuzamosan végezzük a tűzoltó vízforrások elemeinek forgalmazását, felülvizsgálatát az ország egész területén.

A gazdaságban bekövetkezett változások hatására 1996-tól egyéni vállalkozásból Kft.-vé alakultunk, jelenleg is ebben a formában végezzük szolgáltatásainkat.

50 éves a Tempo Loki - 2017.09.20
50 éves a Tempo Loki
Kevés hazai tűzvédelmi cég mondhatja magáról, hogy elérte a félszáz éves kort. Az idén ebbe a klubba lépett be a nyíregyházi székhelyű Tempo Loki Kft. Az 1967-től induló történet meghatározó alakja Wermeser Károly, aki ötletgazdaként, alapítóként és fejlesztőként motorja tudott lenni egy vidékről induló sikertörténetnek.

A kezdetek
Az ipari szövetkezetek jó terepet biztosítottak az egyéni kezdeményezésnek. A nyíregyházi Tempo így kezdett 1967-től tűzoltó készülékek ellenőrzésével, karbantartásával, javításával fogalakozni.
Itt tűnt ki szervezőkészségével Wermeser Károly, aki több részleg felfuttatása után 1989-ben kivásárolta a céget. Az akkor óriásinak számító 14 milliós hitelfelvétellel mindent egy lapra tett fel, s egyéni vállalkozóként folytatta a munkát. Ezt a formát a 1996-tól váltotta fel a mai kft., amikor már Budapesten is dolgozott a cég. Az ekkorra tízfős létszám a hagyományos tűzvédelmi tevékenység mellett a beépített tűzjelző és -oltó rendszerek kiépítését és karbantartását is végezte. Addigra az ország 18 városában voltak jelen, mintegy 2500 szerződött ügyféllel, az egyszemélyes kisbolttól a nagy vegyipari és gyógyszeripari üzemekig. Szolgáltatásuk a munkavédelem teljes skálájával is bővült. Ami a hagyományos tevékenységet illeti, a Magyarországon forgalomban lévő tűzoltó készülékek teljes típus választékára rendelkeznek ellenőrzési, javítási engedélyekkel, gyártói hozzájárulásokkal. A hagyományos szakmai elvre – „csináljuk jól” – ráépülve az ISO 9001:2008 minőségirányítási rendszer szerint kezdtek dolgozni, akkor immár az ország területén több szerviz gépjárművel, kirendeltséggel, képviselettel. A jól működő cég 2011-ben veszítette el alapítóját és motorját. 

Új kezdet és folytatás
Egy karizmatikus vezető elvesztése komoly erőpróba, különösen egy családi cég életében. Fia, Wermeser Gábor, nagy lehetőséget és felelősséget örökölt. A kettő tudatában és a fejlesztés apai intelmével vitte tovább a céget. A munkavédelmi tevékenység és kockázatértékelés teljes vertikuma mellett négy éve, már az egyéni védőeszközök és munkaruhák is beszerezhetők náluk,
amit külön csapat fejleszt tovább. A hagyományos tűzvédelmi tevékenységük is kibővült a tűzvédelmi szabályzatok, osztályba sorolás készítésével, az oktatásig terjedő teljes körű tűzvédelmi szolgáltatással, az érintésvédelemmel. Közben egy újabb terület, az építészeti tűzvédelem, azon belül a fal- és födémáttörések lezárása, tűzgátló bevonati rendszerek kivitelezése, a tűzgátló és füstgátló ajtók, kapuk beépítése, karbantartása és ezek kereskedelme is bekerült a tevékenységi körbe. Mindezekben van egy szűk vállalkozói kör, akikkel a minőségbiztosítás jegyében együttműködve dolgoznak. A négy éve indult, mára 2000 négyzetméteres műhelycsarnok felújítása, teljes nyílászáró-cseréje mellett 2500 m2  út és padló-
felület újjáépítése után, 2018-ban, a napelemprogram és a budapesti kirendeltség létesítése van soron. Most 21 fő dolgozik ezen.

Innováció
A szervezetfejlesztés mellett a technikai és a kereskedelmi innovációval is az elődök nyomdokaiban haladnak. A Magyar Tűzoltó Szövetséggel közösen dolgoznak egy bevetési járműfejlesztésen, amelyben a szivattyú, a tömlő, a polcrendszer és egy egyedi sugárcső kifejlesztésében működtek együtt. A 12 V-ról működő szivattyú 8,5 baros nyomásra képes! A tűzoltó készülékek bérbeadása egy húszéves projekt, ami a cégek számára a hosszútávon jól kiszámítható költséget jelent, a teljes karbantartási és csere felelősséget viszont a szolgáltató viseli. A megállapodást követően felvásárolják a cég meglévő tűzoltó készülék készletét és ennek fényében minden készülékre kiterjedő garanciát és felelősséget vállalnak. Az egész országra kiterjedő sikert mutatja, hogy közel 8 ezer készülékük van bérbe adva és közel 9 ezerre van előszerződésük. Ahogy az ügyvezető elmondta, ez már 100 darabos tűzoltó készülék állománytól nagyon gazdaságos megoldás a cégek számára, nyilván ezért is élnek vele egyre többen. Bizonyára az innovatív szemléletmódnak is tulajdonítható, hogy Wermeser Gábort az „MFTK” (Munkabiztonsági, Foglalkozás-egészségügyi, Tűz- és Környezetvédelmi Egyesület) elnö-
kévé választották. 

Szechenyi Szechenyi 2020